Over mij

Mijn naam is Heike Gremann. Ik ben geboren in 1976 en moeder van een prachtige zoon.

In 2011 ben ik begonnen aan de driejarige beroepsopleiding tot Voetreflex Plus Therapeut bij Total Health. Ik heb bewust voor Total Health gekozen omdat ik hier ben opgeleid in zowel westerse als Chinese massagetechnieken volgens de TCM. Het vak geeft mij veel vreugde en enorme voldoening. Eindelijk heb ik gereedschappen voor de signalen van het lichaam.

Al lang heb ik brede interesse in holistisch leven, bewust-zijn en energie. Mijn eerste aanraking met de Chinese manier van denken en kijken naar de wereld om mij heen, was middels Feng Shui. Door deze filosofie heb ik kennis gemaakt met de principes van Yin en Yang en de cyclus van de vijf elementen. In 2003 ben ik ingewijd in Reiki I.

Sinds het afronden van mijn studie Personeel & Arbeid ben ik tevens werkzaam in het HR werkveld. Na een ernstig ongeluk en mijn persoonlijke proces dat daarop volgde, besloot ik eindelijk gehoor te geven aan het diepe gevoel om meer te doen met wat dicht bij mijn kern ligt, om ook met mijn handen te gaan werken en mensen op een andere manier aan te raken.